🎥 Molengraaf in tranen na dramatische WK-race, moeder en Puck Pieterse bieden troostende schouder

Op een WK gebeuren altijd gekke dingen en helaas kan Lauren Molengraaf er sinds zaterdag over meepraten. De Nederlandse was topfavoriete om de wereldtitel te pakken bij de junioren vrouwen, totdat ze door een crash en een lekke band plots met lege handen stond. Dat zorgde direct na afloop voor grote emoties.

Molengraaf was de laatste weken op dreef in haar leeftijdscategorie. Ze werd dit seizoen al Europees- en Nederlands kampioene en was in de wereldbekerwedstrijden niet te kloppen. Ook bij de elite maakte ze indruk, door op 17-jarige leeftijd al regelmatig dikke top tiens te rijden.

Er kon toch niets misgaan? De crash van Molengraaf in de tweede ronde was misschien nog wel haar eigen fout, maar ze stapte rap weer op en vond weer de aansluiting met de voorsten. In een bocht naar links reed ze in ronde drie lek en moest ze eerst bijna een halve ronde op een platte tube afleggen, voordat ze van fiets kon wisselen. Haar achterstand naar de koplopers was toen al een minuut.

In de laatste rondes verloor Molengraaf gek genoeg nog maar een handvol seconden op de winnares en werd ze nog zevende in de daguitslag. ‘

Video: Molengraaf in tranen getroost door Pieterse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *