1.500 instrumenten van failliete muziekketen Keymusic worden online geveild

Bij veilinghuis Hammertime uit Stabroek start een grote online veiling van muziekinstrumenten. Dat komt omdat muziekketen Keymusic, met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse, vorig jaar failliet ging. Muziekliefhebbers kunnen koopjes doen met kortingen tot 90 procent.

Wie graag een piano, gitaar of drumstel wil, maar niet veel geld wil neertellen voor een nieuw instrument, heeft geluk. Vandaag start immers de langverwachte online veiling van muziekinstrumenten van het failliete Keymusic, bij veilingwebsite Hammertime uit Stabroek.  

Keymusic had vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse, maar die gingen eind september vorig jaar failliet. Voorheen had de muziekketen ook nog vestigingen in onder meer Hasselt en Sint-Niklaas, maar die sloten eerder al. 

Op de website van veilinghuis Hammertime worden nu een 1.500-tal instrumenten en dj-materiaal geveild vanuit de vestigingen van Brussel, Gent en Temse. De inboedel van de Antwerpse winkel is voorlopig nog in beslag genomen. 

“Het systeem is zo ingesteld dat alles start op 10 procent van de verkoopprijs”, zegt Steven Teughels, veilingmeester bij Hammertime. “Als er een aantal biedingen komen en het is een gegeerd item, dan schat ik nog steeds dat het weggaat aan de helft van de werkelijke verkoopprijs.” (Lees verder onder de foto.)

Extra kosten

Zo staat bijvoorbeeld een digitale piano van 550 euro te koop aan een startprijs van 25 euro, of een akoestische gitaar aan 16 euro in plaats van 159 euro. Toch zijn er nog bijkomende kosten. “Er zijn nog 14 procent veilingkosten en nog een btw-vermeerdering waar je rekening mee moet houden”, zegt Teughels.

Maar hoe pak je zo’n veiling nu het beste aan? “Sommigen jagen andere mensen schrik aan door meteen hoog te bieden, anderen wachten dan weer tot het laatste moment. Het is geen exacte wetenschap. Daar is geen pasklaar antwoord voor”, zegt Teughels. 

Hoe dan ook, bieden kan vanaf 31 januari om 10 uur tot en met maandag 13 februari op de online veilingwebsite Hammertime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *