23-jarige Duitse vrouw zou lookalike hebben vermoord om eigen dood in scène te zetten

Een 23-jarige Duitse vrouw wordt ervan verdacht een vrouw te hebben vermoord die op haar leek, met de bedoeling haar eigen dood in scène te zetten en te verdwijnen. Dat meldt de Beierse politie.

Op 16 augustus 2022 werd het lichaam van een 23-jarige vrouw gevonden in een voertuig dat geparkeerd stond in Ingolstadt, in Zuid-Beieren. De politie dacht oorspronkelijk dat het slachtoffer de eigenaar van het voertuig was. Haar familie had ook beweerd haar te herkennen.

Maar getuigenverklaringen en een autopsie spraken dat tegen en een dag later arresteerde lokale politie haar. Kort daarop werd met een speciale eenheid ook een 23-jarige jongeman in zijn appartement gearresteerd. 

Een paar dagen later raakte de identiteit van de overleden vrouw bekend dankzij een DNA-vergelijking: een 23-jarige vrouw die volgens de politie opvallend veel op de verdachte leek. 

Iets meer dan vijf maanden later komt de politie met nieuwe details in het onderzoek, waar het dagblad Süddeutsche Zeitung over heeft bericht. Daaruit zou blijken dat de zogezegd dode vrouw met de hulp van de jongeman online naar een lookalike heeft gezocht met de bedoeling om haar te vermoorden en de autoriteiten om de tuin te leiden over de identiteit van het slachtoffer. De twee zitten in de cel als verdachten.

50 messteken

Volgens de politie had de verdachte via verschillende socialemediaprofielen contact met jonge vrouwen die op haar lijken. Met een van hen, het dodelijke slachtoffer, maakte ze een afspraak op 16 augustus. “Ze leek erg hard op de verdachte”, vertelt een onderzoeker aan het Duitse dagblad Süddeutsche Zeitung.

De verdachte zou vervolgens met haar de jongeman naar Heilbronn gegaan zijn, om het slachtoffer thuis op te halen. Op de terugweg zou het slachtoffer uit het voertuig gelokt zijn en in het bos vermoord zijn met een mes. Volgens de lokale politie is het slachtoffer meer dan 50 keer gestoken. De twee verdachten zouden daarna naar Ingolstadt gereden zijn en het lichaam hebben achtergelaten in een woonwijk.

Onderzoekers vermoeden dat de verdachte vanwege familieproblemen wilde verdwijnen en daarom haar dood in scène probeerde te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *