46-jarige Limburger mailde: “Ik wil bloedbad aanrichten op Miss België”

Een man van 46 uit Lommel werd zaterdagavond net op tijd opgepakt net voor hij een een aanslag wilde plegen op de Miss België-verkiezing in het Proximus Theater in De Panne. De man had zijn daden vooraf aangekondigd via e-mail. De man zou in een mail aan zijn ex-vrouw letterlijk hebben geschreven: “Ik wil een bloedbad aanrichten”. De ex-vrouw twijfelde niet en belde zaterdagnamiddag meteen naar de politie, waarna de politie besloot de dreiging meteen heel ernstig te nemen. 

Peter C. sprak in zijn verwarde mail aan zijn ex-vrouw over moslims en de Turkse ambassade en vermeldde nog enkele onduidelijke dingen. Over één ding was hij wel heel duidelijk: “Ik wil een bloedbad aanrichten. Dat is mijn doel”. Hij zou de Miss België-verkiezing van zaterdagavond in Plopsaland De Panne vermeld hebben. 

De politiezone Limburg had informatie dat een man onderweg was naar Plopsaland om daar een aanslag te plegen. De politie riep massaal versterking in van andere korpsen en de federale politie en stuurde een indrukwekkende troepenmacht richting Plopsaland. Uiteindelijk werd de verdachte in een gehuurde Tesla op de autosnelweg een paar uur voor de show opgepakt met wapens en een kogelvrij vest in zijn auto.  In de koffer werden ook substanties gevonden, mogelijk chemicaliën, maar daarover moet verder onderzoek uitsluitsel geven. De man werd meteen gearresteerd. In de gehuurde Tesla met Duitse nummerplaten zat eveneens een vrouw met de Nederlandse nationaliteit. Het is alsnog niet duidelijk of zij op de hoogte was van de plannen van Peter C.

Tijdens zijn eerste verhoor zaterdagnacht leek Peter C. meteen open kaart te spelen met de politie. “Mijn bedoeling was om eerst vuilnisbakken in de zaal in brand te steken”, zou hij verklaard hebben. “Daardoor zou er chaos zijn ontstaan en kon ik mijn plan verder uitwerken. Dan zou ik op zoek zijn gegaan naar explosieven in de zaal.”

Vlak voor de show van start zou gaan, werd de zaal nog ontruimd omdat de politie nog zocht naar een wapen of de explosieven waar de man over sprak. Rond 21u30 werd de zaal weer vrijgeven en kon de missverkiezing met een uurtje vertraging alsnog van start gaan. 

Het motief van de 46-jarige Limburger blijft onduidelijk. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *