AC Milan, met De Ketelaere en Saelemaekers in de basis, gaat zwaar onderuit tegen Sassuolo

AC Milan heeft zijn mindere reeks niet weten om te keren op de 20e speeldag van de Serie A. De Italiaanse landskampioen, die over alle competities heen nu al zes wedstrijden zonder overwinning zit, kreeg zondagmiddag een zware 2-5 thuisnederlaag toegediend door laagvlieger Sassuolo. Invaller Divock Origi scoorde in het slot een eerredder voor de thuisploeg.

Charles De Ketelaere kreeg tegen Sassuolo een zesde basisplaats in de competitie toegewezen van Stefano Pioli, maar de ex-Bruggeling wist zijn trainer andermaal niet te overtuigen. Pioli had na een helft, waarin zijn ploeg drie tegendoelpunten kreeg te verwerken, genoeg gezien en hield De Ketelaere bij de rust in de kleedkamers. Ook Alexis Saelemaekers mocht in de basiself beginnen. De 23-jarige vleugelspeler hield het iets langer vol dan landgenoot De Ketelaere. Na zeventig minuten, en bij een 1-4 achterstand, zat zijn wedstrijd erop. Op dat ogenblik werd Divock Origi (81.) het veld opgestuurd. De spits kon de 1-5 achterstand niet voorkomen, maar zette in het slot wel nog de 2-5 eindstand op het bord. Het is voor de Origi de tweede treffer in de competitie van het seizoen. Aster Vranckx kwam niet van de bank.

In de stand zakt Milan met 38 punten naar de vierde plaats. De kloof met leider Napoli bedraagt 12 punten. Sassuolo doet een goede zaak in de degradatiestrijd en klimt met 20 punten naar de zestiende plek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *