Acteur Brendan Fraser over geschrapte “Batgirl”: “Het was een hele goede film, Adil en Bilall zijn echt heel goed in het opblazen van dingen”

Volgens de Amerikaanse acteur Brendan Fraser was “Batgirl” een geweldige film die geen eerlijke kans heeft gekregen. Dat zegt hij in een interview met radiopresentator Howard Stern. De film, die geregisseerd werd door Adil El Arbi en Bilall Fallah en volledig gedraaid was, werd afgelopen zomer gecanceld door filmlabel Warner. 

De Amerikaanse acteur Brendan Fraser (53) wordt nu dan wel geprezen voor zijn vertolking van Charlie in de veelgeprezen dramafilm “The whale”, hij portretteerde ook de slechterik Firefly in de “Batgirl”-film. Al zullen we hem waarschijnlijk nooit zien in die rol, want de film, die geregisseerd werd door het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, werd afgelopen zomer gecanceld door filmlabel Warner. 

In een interview met radiopresentator Howard Stern zei Fraser dat de film nooit een echte kans heeft gekregen om harten van kijkers te veroveren. “Adil en Bilall zijn echt goed in het opblazen van dingen met speciale effecten, en ze doen het dolgraag. Ze zijn helemaal weg van van vuureffecten. Firefly, mijn personage, was dus helemaal hun ding.”

“De film werd volledig gedraaid. Glasgow in Schotland was prachtig als Gotham City (de fictieve stad in het Batmanuniversum, nvdr.). Ik heb er echt van genoten Firefly te spelen – de slechterik met een menselijke kant die je eigenlijk leuk vindt. Het was een geweldige rol. En de film leek echt goed.”

“Er was een eerste versie van de film. Ik heb die nooit gezien, maar ik heb collega’s en vrienden die dat wel hebben gedaan. Ze zeggen er allemaal heel goede dingen over. Maar het is dus die versie die getoond werd op een testvertoning.”

“De film was niet af”, gaat Fraser verder. “Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik eet geen cake die niet helemaal gebakken is, net zoals ik geen film wil zien die niet helemaal af is.” Hij benadrukt dat hij niet weet of de testvertoning iets te maken had met het schrappen van “Batgirl”, maar hij vreest dat Warner de beslissing niet nam op basis van wat de film had kunnen worden. “De film werd niet getoond in het beste licht.”

Teleurstellend

“Zodra een film de wereld ingaat, heeft iedereen natuurlijk het recht om die te prijzen of bekritiseren. Maar “Batgirl” heeft geen eerlijke kans gekregen. Dat is om onmiskenbare redenen teleurstellend. Daarboven zal het nu nog langer duren voor jonge meisjes een Batgirl zien met wie ze zich kunnen identificeren, nu ze de geweldige Leslie Grace niet zullen zien in die rol.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *