Amal Clooney krijgt eredoctoraat van KU Leuven

Mensenrechtenadvocate en -activiste Amal Clooney krijgt een eredoctoraat van de faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen van de KU Leuven op campus Kulak in Kortrijk. Dat heeft de universiteit bekendgemaakt. De uitreiking vindt plaats op 23 maart.

Amal Clooney is gespecialiseerd in internationaal recht en mensenrechten en is adjunct-professor aan de Columbia Law School. Als advocate vertegenwoordigt ze cliënten voor internationale rechtbanken, waaronder het Internationaal Strafhof, het Internationaal Gerechtshof en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Clooney pleitte zo al in grote rechtszaken zoals het Libanontribunaal, het Joegoslaviëtribunaal en de Armeense genocide. 

“Met dit eredoctoraat willen we mevrouw Clooney huldigen voor haar werk en inzet als academica, advocate en toonaangevende mensenrechtenactiviste”, zegt professor Gleider Hernández, promotor van het eredoctoraat. “Ze komt wereldwijd op voor humanitaire doelen en strijdt tegen enkele van ‘s werelds meest verontrustende mensenrechtenschendingen.”

Amal Clooney is de echtgenote van acteur George Clooney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *