Amerika geschokt na vrijgave beelden van fatale arrestatie van Tyre Nichols

De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft vrijdagavond de beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe de 29-jarige Tyre Nichols drie weken geleden gearresteerd werd. Nichols overleed enkele dagen later. In de VS wordt geschokt gereageerd op de beelden. President Joe Biden zegt “verontwaardigd” en “diep gekwetst” te zijn.

Verschillende Amerikaanse steden bereiden zich voor op protesten naar aanleiding van de beelden. Donderdag kregen vijf zwarte agenten, die al ontslagen waren wegens excessief geweld, te horen dat zij worden aangeklaagd voor doodslag en zware mishandeling.

Op de beelden is te zien hoe de vijf zwarte agenten langdurig geweld gebruiken, na een banale verkeerscontrole in Memphis, in de staat Tennessee, op 7 januari. Ze gebruiken traangas tegen Nichols en geven hem elektrische schokken met een taser.

Vrijdag vonden al manifestaties plaats in meerdere Amerikaanse steden, waaronder Washington, New York en Memphis. Biden heeft er bij betogers op aangedrongen om manifestaties vreedzaam te laten verlopen. De president had ook een telefoongesprek met de moeder van Nichols.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *