Antwerp smeert leider Genk zijn eerste thuisnederlaag in competitie aan

Competitieleider Racing Genk is op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League tegen zijn derde competitienederlaag van het seizoen aangelopen, het eerste puntenverlies in eigen huis. De topper tegen Antwerp, dat enkele weken geleden ook in de Beker met 0-3 kwam winnen in Genk, werd met 0-1 verloren na een doelpunt in de tweede helft van Gyrano Kerk.

0-0 bij de rust in de Cegeka Arena, en daar mochten vooral de bezoekers uit Antwerpen blij mee zijn. Een alweer bedrijvige Joseph Paintsil had immers de paal getroffen voor de Genkies, een kopbal van Bryan Heynen werd van de lijn gehaald en een schuiver van Daniel Munoz ging voorlangs. Antwerp, dat al drie competitiewedstrijden op rij niet kon scoren, kon daar voor de pauze geen enkele kans tegenover stellen. 

Na de pauze dan toch wat meer druk naar voren van The Great Old en dat leverde net voor het uur de openingstreffer van Gyrano Kerk op, al kreeg de van Lokomootiv Moskou gehuurde Nederlander die op een presenteerblaadje aangeboden. Gerardo Arteago misrekende zich immers op een lange bal van Gaston Avila en leverde zo zowaar de assist af voor Kerk, die koeltjes afwerkte: 0-1, voor Antwerp het eerste competitiedoelpunt sinds 22 januari.

De ingevallen Christopher Scott had even later zelfs de 0-2 aan de voet, maar met een schitterende parade hield Maarten Vandevoordt het leer uit zijn doel. Met 0-1 bleef het zo een linke boel voor Antwerp. Diep in de toegevoegde tijd viel dan toch de kans op de gelijkmaker voor de thuisploeg, maar de kopbal van aanvoerder Heynen knalde tegen de deklat aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *