Antwerpse politie vindt honderd vermoedelijk gestolen fietsen terug in loods

In een loods in het Antwerpse district Berchem zijn honderd fietsen in beslag genomen die vermoedelijk gestolen zijn. De loods zou worden gebruikt door de eigenaar van een fietsenwinkel, waar eind vorige maand al eens vijftig gestolen fietsen werden aangetroffen. De eigenaar is gearresteerd.

De politie kwam de winkeleigenaar op het spoor nadat ze een man aan het station van Berchem had betrapt met een fiets die veel te groot voor hem leek en waarvan hij geen sleutel had voor het slot. De verdachte verwees de politie door naar een winkel in de buurt die hem de fiets zou hebben verkocht.

De politie ging een kijkje nemen en stelde vast dat de winkel in kwestie onder meer tweedehands fietsen en e-steps aanbood. Voor maar liefst vijftig fietsen en zes steps kon de uitbater geen legitieme afkomst aantonen. Bovendien bleek van verschillende fietsen het slot beschadigd, en waren meerdere fietsen aangekocht van mensen die bij de politie gekend staan als fietsendieven. Alle verdachte fietsen werden in beslag genomen.

Fietsen overspoten

“In het onderzoek kwam naar voren dat er wellicht nog ergens een loods was waar nog meer fietsen zouden zijn opgeslagen. Het wijkteam van Berchem slaagde erin om die opslagplaats te lokaliseren. Zaterdag is de loods doorzocht en er werden opnieuw veel fietsen gevonden die vermoedelijk zijn gestolen. Sommige fietsen waren al overspoten en van andere fietsen was te zien dat het slot was doorgeslepen. Honderd fietsen werden in beslag genomen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De politie zal proberen te achterhalen aan wie de gestolen fietsen toebehoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *