Blinde vrouw voor meer dan 100.000 euro bestolen door mantelzorger

Een blinde vrouw van 60 uit Roeselare is voor meer dan 100.000 euro bestolen door haar mantelzorger. Toen de mantelzorger de bankkaart en pincode van de vrouw in handen kreeg, liep het fout. De man deed verschillende aankopen voor zichzelf en versluisde ook geld naar een andere rekening. De blinde vrouw diende een klacht in bij de politie en nam een advocaat onder de arm. Van de meer dan 100.000 euro die ze verloor, hoopt ze 70.000 euro te kunnen recupereren.

“Ik ben veel te goedgelovig geweest, maar kan mensen onmogelijk beoordelen op het zicht”, zegt Carine Van Bastelaere, een blinde vrouw uit Roeselare. Ze werd de afgelopen maanden voor meer dan 100.000 euro bestolen door haar mantelzorger. 

Ze krijgt al enkele jaren hulp van mantelzorgers om bijvoorbeeld boodschappen te doen of om naar de bank te gaan. “Mijn man was op het einde van zijn leven zwaar ziek. Daarom deden we beroep op de mindermobielencentrale. Daar leerden we een man kennen die de afgelopen jaren onder andere boodschappen voor ons deed.”

Aandelen bekijken

Na het overlijden van haar man afgelopen zomer, erfde Carine aandelen. De mantelzorger stelde haar voor om de aandelen eens te bekijken. Zij gaf hem haar bankkaart en pincode. Maar hij gebruikte de kaart om kerstinkopen te doen, nieuwe meubelen te kopen en geld door te sluizen naar z’n eigen rekening. Goed voor een bedrag van meer dan 100.000 euro. “Hij werkte vroeger als marktkramer en kan het nu eenmaal goed uitleggen. Maar de kaart kreeg ik niet meteen terug.  Ik vroeg ernaar en zelfs twee uur voor hij de kaart uiteindelijk aan me teruggaf, haalde hij nog 600 euro van mijn rekening.”

Carine diende klacht in bij de politie en nam een advocaat onder de arm. “De zaken die hij kocht, zal ik niet meer terugzien, maar ik hoop 70.000 euro aan aandelen nog te kunnen recupereren.” 

Door haar verhaal te doen, wil Carine andere mensen waarschuwen. “Ja, ik ben dom geweest. Het is mijn eigen fout. Ik vertrouwde die man, maar ben nu eenmaal erg goedgelovig.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *