Boeing haalt contract van 1,6 miljard dollar binnen om ballistische raketten uit te rusten

Het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartconcern Boeing heeft een contract van 1,6 miljard dollar met Washington binnengehaald voor de levering van geleidingssystemen voor intercontinentale ballistische raketten. Dat meldt het Pentagon in een communiqué.

In het contract staat niet hoeveel geleidingssystemen Boeing moet leveren voor de Minuteman III-raketten, maar de overeenkomst zal naar verwachting lopen tot 1 februari 2039, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het werk zal uitgevoerd worden op de Amerikaanse luchtmachtbasis Hill Air Force Base in de staat Utah, klinkt het nog.

De Minuteman III is al vijftig jaar in dienst. De raket kan in oorlogstijd een kernkop meevoeren en is de enige in het Amerikaanse kernarsenaal die van op de grond vertrekt. Het projectiel staat op basissen in Wyoming, North Dakota en Montana.

In september voerde het Pentagon nog een testvlucht uit met de raket. De operatie was van tevoren aangekondigd om te voorkomen dat de spanningen met Rusland te midden van het conflict in Oekraïne escaleren.

De ongewapende raket werd gelanceerd vanaf Vandenberg Air Force Base in Californië en vloog 6.760 kilometer over de Stille Oceaan, waarna ze neerstortte in zee nabij het atol Kwajalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *