Britse serie “Fawlty Towers” krijgt vervolg: John Cleese kruipt zelf opnieuw in de huid van hotelbaas en ook zijn dochter krijgt deze keer een rol

De populaire Britse tv-serie “Fawlty Towers” krijgt na meer dan 40 jaar een vervolg. Dat meldt vakblad Indiewire. De Britse acteur John Cleese, ook bekend van “Monty Python” zal zelf opnieuw in de huid van hotelbaas kruipen en ook zijn dochter zou een rol krijgen in de nieuwe reeks. Waar en wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet bekend.

De Britse acteur John Cleese is ondertussen 83 maar denkt duidelijk nog niet aan stoppen. Meer dan veertig jaar na de eerste uitzending van “Fawlty Towers” zal Cleese opnieuw in de huid kruipen van de onhandige hotelbaas Basil Fawlty. Vakblad Indiewire meldt namelijk dat er een vervolg komt op de originele reeks uit de jaren 70.

In het vervolg – dat Cleese zelf schreef –  zal de ster uit “Monty Python” opnieuw een hotel runnen. Niet met zijn vrouw deze keer, maar met zijn dochter, van wie hij net het ontstaan ontdekt heeft”, aldus productiemaatschappij Castle Rock Entertainment. 

Cleese zelf had bij de bekendmaking van het project enorm veel lof voor producer Matthew George. “Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, kwam hij met een geweldig eerste idee en toen hadden Matt, mijn dochter Camilla en ik een van de beste creatieve sessies die ik me kan herinneren,” aldus de Britse acteur.

Cult

“Fawlty Towers kende slechts twaalf aleveringen en liep slechts twee seizoenen : het eerste seizoen kwam uit in 1975, het tweede in 1979. Het groeide uit tot een echte cultserie en verschillende scènes zijn wereldberoemd. 

De uitspraak “Don’t mention the war”, uit een bekende aflevering van de Britse komische serie, kreeg vorig jaar zelfs bij ons een plekje in het woordenboek Van Dale. 

In 2020 lag net die aflevering nog onder vuur, omwille van racistische uitspraken van een van de personages. De aflevering werd geschrapt uit het aanbod van de BBC, maar keerde uiteindelijk terug met een waarschuwing voor de kijker. 

In 2019 werd “Fawlty Towers” door Radio Times Magazine uitgeroepen tot beste tv-serie ooit. De originele serie was te zien bij de Britse openbare omroep BBC, maar het is nog niet bekend waar en wanneer het vervolg zal verschijnen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *