Brusselse jongeren vallen politieagentes lastig tijdens afvaart van de Lesse: massale vechtpartij met gewonden ontstaat

Een teambuildingactiviteit van de politie van de zone Brussel-West is op donderdag 1 juni ontaard in een massale vechtpartij waarbij verschillende agenten zware breuken opliepen. De feiten werden uit de pers gehouden, maar lekken nu toch uit.

Teambuilding wordt massale vechtpartij

Vijftien agenten van Brussel-West hadden aan de boorden van de Lesse afgesproken voor een ontspannend dagje kajakken. Het was een informele teambuilding, de agenten waren niet in dienstverband op dat moment. Enkele vrouwelijke agenten die in hun boot wat achterop waren op de Lesse, werden echter plots lastig gevallen en aangeraakt door een veertigtal jongeren die ook de Lesse aan het afvaren waren. Het waren jongeren tussen 14 en 16 jaar uit een Brusselse school, en er was slechts één begeleider bij. De vrouwelijke agenten riepen hun voorop liggende collega’s ter hulp. Die lieten hun boten liggen en kwamen langs de oever terug om hun collega’s te helpen. Het kwam tot een scheldpartij die uiteindelijk ontaardde in een grote vechtpartij.

Zware breuken

Eén agent werd met de scherpe kant van een roeispaan in het gezicht geslagen en liep daarbij vijf breuken in het gezicht op: onder meer aan zijn oogkas en zijn kaak. Een andere agent hield eveneens vijf breuken over aan de vechtpartij waaronder verschillende gebroken ribben en een gebroken vinger. Een politieagente liep een gebroken neus op.  Uiteindelijk zouden negen van de vijftien agenten gewond geraakt zijn. Vier werden afgevoerd naar het ziekenhuis en zijn maanden werkonbekwaam. Twee agenten zouden een operatie moeten ondergaan.

Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend. Voor zover geweten kon tot nu geen van de jongeren gearresteerd worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad – Bruzz – HLN/Illustration picture: Pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *