‘Dexter’-spin-offs in de maak bij Showtime

Dexter (2006–2013)-fans, opgelet! Showtime onthult dat er nieuwe spin-offs in de maak zijn bij de Amerikaanse televisiezender, waaronder een prequel.

Oorsprong van seriemoordenaars, waaronder Dexter

Dexter Morgan mag dan dood zijn, de franchise leeft voort. Ondanks dat de vervolgserie Dexter: New Blood (2021–2022) recentelijk geannuleerd is, zal de Dexter-franchise een belangrijke rol spelen in de toekomst van Showtime. Er wordt momenteel gewerkt aan een prequel, die het ontstaan van de ontluikende seriemoordenaar weergeeft. Het televisienetwerk heeft ook spin-offs op de planning staan, die zich richten op de oorsprong van de opmerkelijke seriemoordenaars waar Dexter in de loop van de serie mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de aartsvijand van Dexter, Arthur Mitchell, de Trinity Killer.

De originele serie

De originele serie is gebaseerd op een reeks misdaadromans van Jeff Lindsay en debuteerde in 2006. De hitserie volgt Dexter Morgan (Michael C. Hall), een analist voor het Miami Metro Police Department die bloedspetters op plaats delicten onderzoekt, om moorden te kunnen reconstrueren. ‘s Nachts is hij een seriemoordenaar, die zijn gruwelijke moorddrang gebruikt om wraak te nemen op criminelen die hun straf hebben weten te ontlopen. De serie eindigde in 2013, na acht seizoenen, met een alom geprezen finale waarin Morgans zus stierf terwijl de zogenaamde “Bay Harbor Butcher” zelf Miami ontvluchtte om een anoniem leven te leiden als houthakker.

Dexter: New Blood

Dexter werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen met Dexter: New Blood, waarin Morgans oude leven hem inhaalt in de vorm van zijn lang verloren zoon, Harrison. Aan het eind van de serie sterft Dexter door toedoen van zijn zoon. Dexter: New Blood was Showtime’s meest bekeken serie ooit, met gemiddeld acht miljoen kijkers per aflevering. Het was genoeg om een tweede seizoen, waarschijnlijk gericht op Harrison, te overwegen, maar werd geannuleerd om plaats te maken voor de andere spin-offs die Showtime heeft gepland.

Geleid door filmproducent Clyde Philips

De Dexter-spin-offs zullen worden geleid door Clyde Phillips, die als showrunner diende voor de eerste vier seizoenen van Dexter en terugkeerde om Dexter: New Blood te produceren. Naar verwachting zullen de spin-offs via SkyShowtime te zien zijn. De releasedata zijn nog niet bekend. Je kunt Dexter en Dexter: New Blood nu streamen via SkyShowtime en NPO Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *