Dimitri Van den Bergh krijgt wildcard voor Premier League darts

Na een jaar afwezigheid zal Dimitri Van den Bergh in 2023 opnieuw aantreden in de Premier League darts, een lucratieve competitie met acht spelers.

De 28-jarige Van den Bergh, halvefinalist op het laatste WK, kreeg maandag van de organiserende PDC een van de vier wildcards. De drie andere gelukkigen zijn de Welshman Jonny Clayton (winnaar in 2021) en de Engelsen Nathan Aspinall en Chris Dobey. Zij vervoegen de vier hoogst geplaatste spelers op de ranking, zijnde de Engelse wereldkampioen Michael Smith, de Nederlander Michael van Gerwen (titelverdediger), de Welshman Gerwyn Price en de Schot Peter Wright.

De Premier League begin donderdag (2 februari) in Belfast. Er zijn telkens op een verschillende locatie zestien speelronden voorzien (met kwartfinales, halve finales en finale), vo/o/r de play-offs met de beste vier op 25 mei in Londense O2 Arena.

De prijzenpot bedraagt een miljoen pond (1,14 miljoen euro). De winnaar krijgt 275.000 pond (ruim 310.000 euro), de achtste plaats is nog goed voor 60.000 pond (68.000 euro). Daarnaast is er een wekelijkse winnaarsbonus van 10.000 pond (ruim 11.000 euro).

In 2021 werd Dimitri Van den Bergh vijfde bij zijn debuut in de Premier League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *