Dit keer heeft een woendende Iserbyt het met Sweeck aan de stok: ‘Dit mag niet’

Eli Iserbyt was na de Parkcross van Maldegem woedend op Laurens Sweeck. De twee streden volle bak om de overwinning, waarna er vlak voor de materiaalpost een incident zou hebben plaatsgevonden. Daardoor zou Iserbty gehinderd zijn, waardoor hij geen kans meer op de overwinning had.

Iserbyt eindigde uiteindelijk gefrustreerd op de vijfde plek en deed na afloop zijn beklag bij de wedstrijdjury. De Belg diende een klacht tegen Sweeck in, maar de jury vond dat de crosser niets onreglementairs’ had gedaan. ‘Laurens Sweeck moet gediskwalificeerd worden’, stelde Iserbyt in gesprek met Het Nieuwsblad. ‘Hij reed me in de hekken. Dit kan niet. Het is niet de eerste keer dat hij iets ongeoorloofd doet in de cross. Het was net hetzelfde als in Otegem. Sweeck mag niet op het podium staan.’

Met Otegem verwees Iserbyt naar een incident tussen Michael Vanthourenhout en Sweeck. Zo zou Sweeck daar met een beweging Vanthourenhout gedwongen hebben de materiaalpost in te gaan, waar hij dat niet wilde. Het was een reactie van Sweeck op de cross van een dag eerder in Lokeren, waar de entourage van Vanthourenhout de Belg zou hebben gehinderd bij het aannemen van een nieuwe fiets. De irritatie tussen de twee hield de gemoederen in de crosswereld de week nadien flink bezig.

Sweeck was zich na de cross in Maldegem in ieder geval van geen kwaad bewust. ‘In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder. Eli was halverwege in de aanval getrokken. Ik zat in de tang bij de mannen van zijn team. Maar Iserbyt maakte een foutje in de zandbak. Toen kon ik de kloof dichten. Ik hield niet in en ging door op mijn elan en zette meteen de aanval in’, doet de uiteindelijke nummer twee van de cross zijn kant van het verhaal. De cross in Maldegem werd uiteindelijk gewonnen door Vanthourenhout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *