Doden bij Russische en Oekraïense beschietingen in zuiden van Oekraïne

In het zuiden van Oekraïne zijn verschillende doden gevallen bij beschietingen door zowel het Russische als het Oekraïense leger. Dat claimen de tegenstanders.

Volgens de lokale Oekraïense autoriteiten kwamen zeker drie mensen om het leven bij bombardementen van het Russische leger op residentiële buurten in de stad Cherson. Daarbij zouden een ziekenhuis, een school, een postkantoor, een bank en woongebouwen geraakt zijn. Er wordt ook gewag gemaakt van zes gewonden, onder wie een verpleegster.

In een door Rusland gecontroleerde zone in de naburige regio Zaporizja zouden dan weer vier doden gevallen zijn toen het Oekraïense leger met Himars-raketten een spoorwegbrug onder vuur nam. “Vier leden van een groep spoorlui kwamen om en er vielen vijf gewonden”, aldus de leider van de pro-Russische administratie die door Moskou is aangesteld in Zaporizja.

Het front in het zuiden van Oekraïne, waar het Russische leger in november de stad Cherson heeft moeten opgeven, is de laatste tijd rustiger dan het front in het oosten van het land waar er hevig gevochten wordt. Maar ook in het zuiden zijn wederzijdse bombardementen nooit gestopt, en de laatste week zijn er weer meer gevechten gemeld in de regio Zaporizja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *