Doelman van Sint-Eloois-Winkel overleden: jongeman stopt strafschop en zakt in elkaar

In Sint-Eloois-Winkel, in West-Vlaanderen, is een doelman van 25 jaar overleden tijdens een voetbalmatch. De jongeman stopte nog een strafschop en zakte daarna ineen. De match werd stilgelegd.

Winkel Sport B speelde vanavond een voetbalwedstrijd tegen SK Westrozebeke in de tweede provinciale in West-Vlaanderen. Bij het begin van de tweede helft in het eigen stadion kreeg Westrozebeke een strafschop. De doelman van Sint-Eloois-Winkel stopte die penalty nog, maar hij zakte daarna ineen. 

“De bal was nog in het spel”, reageert hulptrainer Stefaan Dewerchin van Winkel Sport B aangeslagen. “Onze doelman stond zo snel mogelijk recht om de bal nog te pakken, maar hij viel daarna neer. Het was echt verschrikkelijk om te zien.”

De match werd onmiddellijk stilgelegd en de hulpdiensten hebben een halfuur lang geprobeerd om de doelman van 25 nog te reanimeren op het veld. Daarna is de keeper ook naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp mocht niet meer baten. De jongeman was overleden.

“De spelers hebben nog allemaal samen gedoucht na het incident en daarna zijn we in de kantine gaan zitten”, vertelt Dewerchin nog. “Toen het bericht kwam dat onze keeper overleden was, wat een ongemeen harde klap. Ik denk dat sommige spelers nog niet goed beseffen wat er juist is gebeurd.”

Vrienden onder elkaar

De ploeg van Winkel Sport B bestond grotendeels uit eigen jeugd. Het is dan ook een echte groep vrienden, waardoor dit overlijden extra hard aankomt. “Onze doelman was ook zo’n goeie kerel, een echte sfeermaker. Het is echt onwezenlijk dat we hem moeten afgeven.”

Alle leden van de club zullen maandag ook door de straten van Sint-Eloois-Winkel wandelen als eerbetoon aan de doelman. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *