Drie gewonden bij steekpartij, één zwaargewond

Bij de steekpartij in het Brusselse metrostation Schuman zijn drie personen gewond geraakt, van wie één zwaargewond. Dat heeft de federale politie gemeld. Er is een verdachte opgepakt maar over diens motief is nog niets bekend. Door het incident is het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 onderbroken tussen Kunst-Wet en Merode.

Volgens het parket vond de steekpartij omstreeks 17.45 uur plaats, in een metrostel dat het metrostation Schuman binnenreed.

“Drie personen raakten gewond, van wie er één in levensgevaar naar het ziekenhuis werd gebracht”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “De twee andere slachtoffers liepen lichtere verwondingen op maar werden ook naar het ziekenhuis gebracht. De federale spoorwegpolitie en de Brusselse lokale politie kwamen ter plaatse en konden in het metrostation een verdachte inrekenen.”

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe de politie de verdachte onder schot houdt en vervolgens in de boeien slaat.

“Het gaat om een man van 30 jaar oud”, gaat de parketwoordvoerder verder. “Op dit moment lijkt er geen sprake te zijn van een terroristisch motief.”

Het Brusselse parket zal pas morgen verder communiceren over de feiten en het verdere onderzoek.

Door het incident is het metrostation afgesloten en is het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 onderbroken tussen Kunst-Wet en Merode. De MIVB heeft vervangbussen ingelegd,die rijden tussen Kunst-Wet en Merode (M5) of Montgomery (M1). Ook het tramverkeer op lijn 51 is onderbroken tussen Ukkel-Kalevoet en Hoogte Honderd.

“Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers van het drama in Brussel”, reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op Twitter. “Dank aan de politie voor de snelle interventie. We volgen de situatie op de voet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *