Drugsmaffia ontvoert onschuldige Antwerpenaar: “Per vergissing buurman meegenomen in plaats van hun echte doelwit”

In Antwerpen heeft de drugsmaffia een man ontvoerd die onschuldig was. Dat schrijft de Gazet Van Antwerpen en is door het parket bevestigd aan onze redactie. De man in kwestie zou een buurman zijn van een koppel dat het echte doelwit was van de drugscriminelen.

Het lijkt wel op een scenario van een Hollywoodfilm, maar het is toch de realiteit in de stad aan de Schelde: een man uit Wilrijk is er een tiental dagen geleden per vergissing ontvoerd door de drugsmaffia. Hij werd door criminelen klemgereden op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Omstaanders zagen hoe de man in een bestelwagen wordt geduwd en meegenomen. Daarop belden de getuigen de politie die een onderzoek opstartte.

“Men wilde iemand meenemen die woonde op een bepaald adres. De heren die zijn uitgestuurd hebben dan per vergissing de buurman meegenomen in plaats van hun echte doelwit”, vertelt Joris van der Aa, misdaadjournalist bij de Gazet Van Antwerpen in “De ochtend” op Radio 1. “Het werd vrij snel voor de politie duidelijk dat die man niet gekend was in het crimineel milieu, maar dat er op dat adres wel mensen woonden die deel uitmaken van een grote drugszaak en onder elektronisch toezicht staan.”

Niet alleen de politie kon snel tot die conclusie komen, ook de ontvoerders hadden door dat ze de verkeerde persoon hadden meegenomen. “Een dag later is de man vrijgelaten”, weet Van der Aa. “Maar niet vooraleer ze hem goed hebben aangepakt. Hij is op een stoel vastgebonden en daar zijn beelden van gemaakt.” 

De drugscriminelen zouden die beelden verstuurd hebben naar een dame, de vriendin van het feitelijke doelwit, die ook geviseerd wordt door de bende. De boodschap die ze heeft gekregen is duidelijk: “Geef ons onze drugs terug of anders gebeurt dit.” Van der Aa denkt dat de ontvoerde man momenteel op een veilig adres verblijft. 

Koppel verdacht van drugssmokkel

Volgens Van der Aa zou het geviseerde koppel door de drugsmaffia ervan verdacht worden drugs te hebben laten verdwijnen of te hebben gestolen. Ze staan niet alleen op de radar van de maffia, ook de politie verdenkt hen van de invoer van drugs. “Het koppel is werkzaam bij bedrijven die actief zijn in de haven”, weet Van der Aa.

Het is al het zoveelste incident in Antwerpen gerelateerd tot het drugsmilieu. Een kidnapping is volgens de misdaadjournalist trouwens ook geen uitzondering. “Mensen die tegen hun wil in een kofferbak worden gegooid is in het drugsmilieu wekelijkse kost. Dat zijn dingen die zij intussen vrij normaal beschouwen.”

De eerdere aanslagen in het Antwerpse zouden volgens Van der Aa ook terug te leiden zijn naar dezelfde bende. “Het conflict situeert zich binnen een aantal mensen van Turkse origine. Zij zitten blijkbaar in de problemen met hun opdrachtgever. Ze zijn na de ontvoering terug naar de Boomsesteenweg gekomen, maar de politie heeft een aanslag kunnen verijdelen. Een aantal mannen uit Nederland zijn gearresteerd. Men blijft die mensen dus viseren”, aldus Van der Aa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *