Eigenaars luxeflats klagen over licht vuurtoren Oostende

Eigenaars van luxeappartementen klagen dat het licht van de vuurtoren van Oostende hun appartement binnen schijnt. Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust bedacht een oplossing.

De ‘Lange Nelle’ is al sinds 1949 in dienst. Het licht kan tot 40 kilometer ver worden gezien bij helder weer. De afgelopen jaren kwamen er vlak bij de vuurtoren woontorens met 25 bouwlagen. De bewoners daarvan ondervinden hinder van het felle licht.

Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust bedacht een oplossing: “Er werd een afdekplaat geplaatst aan de landzijde van de vuurtoren zodat het licht niet meer te zien is in de achterliggende wijk. Op die manier blijft het licht schijnen richting zee voor de schepen, maar hebben de bewoners er geen last meer van”, aldus de woordvoerder van het agentschap bij Het Laatste Nieuws.

De opstelling is tijdelijk en zal na verloop van tijd worden geëvalueerd. Het licht van de vuurtoren heeft nog weinig waarde voor de grote scheepvaart, maar wel nog voor de pleziervaart. Om de tien seconden zijn er drie lichtflitsen te zien, de morsecode voor de letter O, een verwijzing naar de haven van Oostende.

(HL/Source: HLN/Picture: Ben Kerckx via Pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *