Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout zijn het erover eens: “Meer dan brons lijkt moeilijk haalbaar”

Achter Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn er verschillende kandidaten voor het brons. Onder meer Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout behoren tot dat kransje kandidaten.

Het WK-podium vinden Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout een mooi resultaat. Stiekem hopen ze op meer dan brons, maar ze weten dat dat moeilijk wordt. “Dan moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen”, klonk het op de persconferentie.

“Meer dan brons lijkt moeilijk haalbaar, maar de cross moet nog altijd gereden worden”, aldus Sweeck. “Voor het brons is er ook weinig verschil met Iserbyt en Vanthourenhout. Ook is de omloop niet zo lastig en daardoor verwacht ik niet zo’n grote verschillen. Het zal van de vorm van de dag afhangen.”

Vanthourenhout heeft met zijn Europese en Belgische titel al 2 truien. Een wereldtitel zou de collectie compleet maken. “Wout Van Aert en Mathieu van der Poel steken er bovenuit. Dat zal dus moeilijk worden”, aldus Vanthourenhout. “Ik start zoals anders zonder stress en trek met een rustig gevoel naar zondag.”

“Brons zou ook mooi zijn”, vindt Iserbyt. “Een podium op een WK is altijd speciaal. Ik kijk er alleszins naar uit en de laatste weken draaide het goed. Het zou mooi zijn om het podium te halen, maar de verschillen met de andere kanshebbers zijn niet groot.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *