Explosie aan appartementsgebouw in Borsbeek: schade aan deuren, maar geen gewonden

In de Antwerpse randgemeente Borsbeek is er een explosie geweest aan een appartementsgebouw. Ontmijningsdienst DOVO onderzoekt nog wat er precies ontploft is. Een aantal deuren van het gebouw raakten beschadigd, maar er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis.

De explosie vond afgelopen nacht plaats in De Robianostraat in Borsbeek. “Wij werden rond 4 uur opgeroepen omdat er een explosief ontploft was in de gang van een woning, met toch wel wat schade aan de verschillende deuren door de luchtdruk”, vertelt burgemeester Dis Van Berckelaer (N-VA). 

Om wat voor projectiel het gaat, is nog niet duidelijk, ontmijningsdienst DOVO voert een onderzoek. Er is ook een gerechtelijk onderzoek geopend. “Er is een goed samenwerkingsverband om te komen tot de kern van de zaak: wat, hoe en waarom”, aldus de burgemeester.

Er werd niet geschoten en er vielen geen gewonden. “Mensen zijn wel geschrokken. Het is een gebouw met drie verdiepen waar mensen wonen. Het was ook midden in de nacht dus die mensen zijn danig geschrokken, laat dat duidelijk zijn. Maar gelukkig zijn er geen slachtoffers.”

Volgens burgemeester is het de eerste keer dat er zo’n ontploffing plaatsvindt in Borsbeek, na de talloze eerdere incidenten in en rond Antwerpen, meestal gelinkt aan het drugsmilieu. In de zomer van 2022 was er in Borsbeek wel al een beschieting van een woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *