Federaal magistraat achter het grote voetbalschandaal plots overleden

Eric Bisschop, de man die voor het federaal parket onder meer het fraudedossier in het voetbal onderzocht, is onverwacht overleden. Het gaat om een natuurlijk overlijden.

De 64-jarige Eric Bisschop werkte sinds 2003 op het federaal parket. Hij werd er adjunct-federaal procureur. Gisteravond, op weg naar huis, zakte hij plots in elkaar. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is hij overleden. Volgens het federaal parket stierf hij een natuurlijke dood.

Als coördinator van de cel Sportfraude bij het federaal parket, werkte Bisschop de laatste jaren onder meer aan “Operatie Zero”, het grote onderzoek naar corruptie en witwassen in het Belgische voetbal. Hij was de eerste magistraat die een verdachte – voetbalmakelaar Dejan Veljkovic – kon overtuigen om spijtoptant te worden. 

“Eric heeft gedurende twintig jaar een blijvende inzet getoond ten dienste van Justitie. Hij werkte steeds vanuit een sterke visie met een groots vermogen om steevast tot innovatieve en vaak moedige oplossingen te komen”, zegt het federaal parket. Bisschop laat een vrouw en kinderen achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *