FIA bevestigt zes motorleveranciers voor F1 2026: Red Bull-Ford, Honda ook aanwezig

De FIA heeft vrijdagmiddag de zes motorleveranciers die zich hebben ingeschreven voor 2026 wereldkundig gemaakt, zo valt te lezen op de officiële site van het autosportorgaan. Ford staat ingeschreven bij Red Bull Racing, terwijl ook Honda op de lijst staat met leveranciers.

Ford kondigde vrijdag aan dat het Amerikaanse automerk vanaf 2026, wanneer het nieuwe motorreglement ingaat, gaat samenwerken met Red Bull Powertrains. Ze gaan een technische samenwerking aan, waarin wordt gebouwd aan de gloednieuwe verbrandingsmotor en elektrische motor. Vanaf 2026 zijn de motoren namelijk voor ongeveer de helft elektrisch aangedreven.

Honda op de lijst, Alpine in plaats van Renault

Dat is voor veel merken een reden om dat jaar in te stappen en naast Ford doet ook Honda dat. De Japanners leveren momenteel nog de motoren aan Red Bull en AlphaTauri, maar worden daar dus vervangen voor Ford. Wat Honda dan gaat doen, is nog niet bekend. Er zijn geluiden dat ze mogelijk een team uitkopen of een samenwerking aangaan met Cadillac-Andretti. Honda en Andretti werken al samen in IndyCar.

Op de lijst zien we ook nog Audi, waarvan bekend is dat de Duitsers vanaf 2026 het team van Sauber (nu Alfa Romeo) grotendeels overnemen. Daarnaast hebben ook Ferrari en Mercedes, niet geheel volgens verrassing ingeschreven. Wat misschien wel verrassend is, is dat de naam van Renault er niet opstaat. Wel zien we Alpine Racing staan, wat suggereert dat de naam Renault verdwijnt en wordt vervangen door de naam van het sportmerk van de Franse autobouwer.

Overzicht F1-motorleveranciers 2026:

  1. Alpine Racing
  2. Audi
  3. Ferrari S.p.A.
  4. Honda Racing Corporation
  5. Mercedes-AMG High Performance Powertrains Ltd.
  6. Red Bull Ford

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *