Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, Tom Hanks in het waargebeurde Sully (2016).

Uitgelichte films op tv week 5

  • Papillon (2017)
  • Life of Pi (2012)
  • Sully (2016)
  • Training Day (2001)
  • Catch Me If You Can (2002)
  • Nightcrawler (2014)
  • The Butterfly Effect (2004)

Vandaag kijk je op RTL7 naar Charlie Hunnam in Papillon (2017). Gebaseerd op de bestsellers Papillon en Banco vertelt de film het verhaal van Henri ‘Papillon’ Charrière (Hunnam), een kluiskraker uit de Parijse onderwereld die wordt ingeluist voor moord en een levenslange gevangenisstraf krijgt toegewezen in de beruchte strafkolonie op Duivelseiland. Vastbesloten om zijn vrijheid te herwinnen, werkt Papillon samen met Louis Dega (Rami Malek), die in ruil voor bescherming akkoord gaat met de financiering van Papillons ontsnapping.

Dinsdag zendt SBS9 de Oscarwinnende dramafilm Life of Pi (2012) uit. Een schrijver uit Canada interviewt de Indiase Pi Patel om het verhaal over zijn bijzondere avontuur te horen.. Als de dierentuin van Pi’s familie failliet gaat, vertrekken ze op een zeereis naar Canada om een nieuw leven te beginnen. Op een nacht steekt een hevige en dodelijke storm op die bijna alles wat Pi dierbaar is tot zinken brengt. Hij overleeft in een reddingsboot met een aantal van hun dierentuindieren, waaronder een angstaanjagende Bengaalse tijger.

Woensdag kijk je naar het waargebeurde Sully (2016). Op donderdag 15 januari 2009 was de wereld getuige van het “Wonder op de Hudson” toen piloot Chesley “Sully” Sullenberger (Tom Hanks) zijn vliegtuig op het ijskoude water van de Hudson-rivier liet glijden en het leven van alle 155 inzittenden redde. Maar terwijl Sully door het publiek en de media werd bejubeld voor zijn ongekende staaltje vliegkunst, ontvouwde zich een onderzoek dat zijn reputatie en carrière dreigde te vernietigen.

Veronica zendt donderdag Hellboy II: The Golden Army (2008) uit. Een kwaadaardige elf breekt een eeuwenoud pact tussen mensen en wezens als hij de oorlog verklaart aan de mensheid. Hij is op een missie om Het Gouden Leger vrij te laten, een dodelijke groep vechtmachines die het menselijk ras kan vernietigen. Terwijl de hel op aarde klaar is om uit te barsten, gaan Hellboy en zijn bemanning op pad om de kwaadaardige prins te verslaan voordat The Golden Army het bestaan van de mensheid kan vernietigen. De actiefilm is nu ook te zien via Pathé Thuis.

  • Hellboy II: The Golden Army (2008)

Vrijdag kijk je naar Steven Spielbergs Catch Me If You Can (2002). Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio) doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, terwijl hij dit allemaal niet is. Hij weet iedereen om zich heen op te lichten zonder ook maar enig spoor achter te laten. Maar de politie heeft inmiddels een internationale klopjacht op hem geopend.

Zaterdag is het de beurt aan misdaaddrama Nightcrawler (2014). Louis Bloom is een dief en een oplichter. Op een dag is hij getuige van een ongeluk en komen er een paar mannen opdagen die het hele gebeuren opnemen. Hij verneemt dat ze van plan zijn de beelden te verkopen aan een tv-nieuwsuitzending. Dus Bloom besluit zich ermee te gaan bemoeien.

RTL7 sluit de week af met The Butterfly Effect (2004). Evan Treborn (Ashton Kutcher) groeit op in een kleine stad met zijn alleenstaande, werkende moeder en zijn vrienden. Hij heeft last van geheugenverlies, waarbij hij zich plotseling verward ergens anders bevindt. Evans vrienden en moeder geloven hem nauwelijks en denken dat hij het verzint om uit de problemen te komen. Naarmate Evan opgroeit, heeft hij steeds minder van deze black-outs, totdat hij zich lijkt te hebben hersteld. Sinds zijn zevende schrijft hij een dagboek over zijn black-out momenten, zodat hij zich kan herinneren wat er gebeurt. Op een dag begint hij op school een van zijn oude dagboeken te lezen, en plotseling slaat een flashback in als een bom.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *