“Geen premie als Van Aert wereldkampioen wordt”

Een vierde wereldtitel in het veldrijden voor Wout van Aert of een vijfde voor Mathieu van der Poel? Dat is de inzet van het WK veldrijden van zondag in het Nederlandse Hoogerheide. Als Van Aert de regenboogtrui pakt, staat daar geen premie van zijn werkgever tegenover.

Voor zijn ploeg Jumbo-Visma is het WK, zoals zijn hele crossseizoen, maar een onderdeel van de voorbereiding van Van Aert op het wegseizoen waarin hij van de voorjaarsklassiekers zijn grote doel heeft gemaakt.

Bij De Morgen meldt Merijn Zeeman, sportief manager van Jumbo-Visma, dat Van Aert geen premie krijgt mocht hij zondag wereldkampioen worden.

“Met de entourage, de bus en het materiaal tonen we dat we zijn crossproject volledig ondersteunen. We zien het als een hobby, maar wel een hobby die professioneel wordt aangepakt”, zo zegt Zeeman. “De cross is voor onze sponsors zeer interessant, maar voor ons liggen de verdiensten in het wegseizoen.”

En die premie? “Bij ons zijn de bonussen voor de allergrootste wedstrijden. Als hij in april de Ronde van Vlaanderen wint, staat daar een heel mooie bonus tegenover”, klinkt het bij de Nederlandse wielerploeg.

Van de Belgische wielerbond mag Van Aert bij winst wel een premie verwachten: 20.000 euro, zo meldt HLN. De Nederlandse wielerbond looft geen premie uit als een Nederlandse renner of renster de regenboogtrui pakt.

(PP/Source: De Morgen/Picture: Unsplash)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *