Geur wasverzachter verraadt inbrekers in Wemmel

Twee mannen hebben zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat ze in oktober opgepakt werden na een inbraak in Wemmel. Het duo beweert zich niets meer te herinneren van de feiten, maar volgens het parket was het de geur van wasverzachter aan hun schoenen die hen de das omdeed. Hun advocaten pleitten voor gevangenisstraffen met uitstel.

In de nacht van 8 op 9 oktober werd er ingebroken in een woning in het Vlaams-Brabantse Wemmel. De inbrekers drongen via het keldergat de woning binnen en gingen aan de haal met horloges, gouden ringen, kledij, en een hoorapparaat. De bewoners werden wakker door het lawaai en konden de politie verwittigen. Die kon de twee mannen oppakken.

“Niet alleen hadden de twee geen duidelijke uitleg voor hun aanwezigheid op die plek, midden in de nacht, één van hen had ook een handschoen bij”, zei het parket. “En de tweede handschoen van hetzelfde paar werd gevonden in de kelder waar ingebroken was. Bovendien hadden de inbrekers in die kelder een fles wasverzachter omgestoten, en waren ze in die vloeistof getrapt. De politie kon vaststellen dat de schoenen van beide verdachten duidelijk dezelfde geur droegen als die wasverzachter.”

Onder invloed

Eén van de verdachten beweerde 16 jaar oud te zijn, maar volgens het parket had een botscan uitgewezen dat hij wel degelijk meerderjarig was. “Onze cliënten herinneren zich niets meer van de feiten”, klonk het aan de zijde van de verdediging. “Zij waren onder de invloed van drugs en alcohol. Gezien de materiële bewijzen gaan we de feiten wel niet betwisten, en vragen we een gevangenisstraf met uitstel.” Het vonnis valt op 8 maart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *