‘Harry Potter’-acteur Rupert Grint staat steeds meer open voor een terugkeer als Ron Wemel

Bij steeds meer castleden van de populaire Harry Potter-films begint het te kriebelen. Eerder gaven Ralph Fiennes, Tom Felton en regisseur Chris Colymbus aan warm te zijn voor een terugkeer en nu lijkt ook Rupert Grint het steeds meer te zien zitten. Hij sprak over een eventuele terugkeer in een recent interview.

Het goede leven van Ron

In principe heeft Rupert zijn karakter Ron in goede orde achtergelaten. Ron is getrouwd met zijn jeugdliefde Hermelien, heeft twee kinderen die nu zelf naar Zweinstein gaan en heeft een behoorlijke naam opgebouwd. Toen Rupert een aantal jaar geleden gevraagd werd of hij bereid was zijn rol ooit nog opnieuw op te pakken, twijfelde de acteur. Hij kon het zich moeilijk voorstellen om terug te keren naar de rol die hij zo’n groot deel van zijn leven speelde.

Inmiddels heeft Rupert veel nieuwe ervaringen opgedaan en aarzelt hij niet meer zo over een terugkeer in de Harry Potter-films. Momenteel staat er nog niets op de planning, uiteraard hangt die terugkeer van veel meer af dan Rupert zelf.

Als de timing goed is en een groot deel van de cast weer terugkomt, dan doe ik het zeker opnieuw. Het is een personage dat belangrijk voor me is. Ik ben een beetje met hem opgegroeid. We zijn min of meer dezelfde persoon geworden. Ik voel me ook erg beschermend over hem.

Rupert Grint

Harry Potter weer in opmars

Hoewel de populariteit van de Harry Potter-films nooit weg is geweest, lijkt het de laatste tijd weer een beetje in opmars. Binnenkort verschijnt Hogwarts Legacy, een gloednieuwe videogame die draait om een Zweinstein-leerling die het ongebruikelijke vermogen bezit om oude magie waar te nemen en te beheersen. Door zijn bijzondere gave is hij de sleutel tot een oud geheim dat de wereld van magie dreigt te verscheuren.

Ook zou er sprake zijn van een nieuwe film in de Fantastic Beast-franchise en dat terwijl deze films lang niet zo aansloegen als de Harry Potter-films. Dit zou komen door een combinatie van factoren waaronder een verwarrend plot, acteurs die vervangen werden en onzinnige theorieën.

Geen enthousiasme bij Harry en Hermelien

Rupert is de enige van de drie vrienden die momenteel bereid is terug te keren. Daniel Radcliff die de rol van Harry speelt, gaf eerder aan te weten dat hij in ieder geval voorlopig nog even niet klaar is om terug te keren. Ook Emma Watson staat niet te springen om een comeback en antwoordde: “Vraag het me over vier jaar nog eens”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *