Hasseltse politie pakt dievenbende op die het gemunt had op cafetaria’s van ziekenhuizen en beenhouwerijen

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft 3 mannen opgepakt die verdacht worden van 17 inbraken in cafetaria’s van ziekenhuizen en beenhouwerijen in Vlaanderen. De politie kwam de mannen op het spoor na een inbraak in het cafetaria van het Jessa Ziekenhuis.

De inbraak in het cafetaria van het Jessa Ziekenhuis vond plaats in de nacht van oud op nieuw. Twee daders braken de automatische kassa open en gingen aan de haal met het geld. De politie voerde in het kader van dat onderzoek huiszoekingen uit in Antwerpen en Heist-op-den-Berg in de woningen van 2 verdachten. De politie trof er onder andere materiaal aan waarmee de inbraken gepleegd werden. 

Het onderzoek leverde de politie nog een derde verdachte op. De drie kunnen gelinkt worden aan minstens 17 diefstallen, verspreid over heel Vlaanderen. Ze hadden het vooral gemunt op cafetaria’s van ziekenhuizen en beenhouwerijen met een automatische kassa. De drie mannen van 18, 22 en 42 jaar zijn intussen verder aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *