Iserbyt wilde niet met Van der Haar naar Van der Poel en Van Aert: ‘Zou niet goed zijn voor België’

Eli Iserbyt was zondag de gelukkige derde op het WK veldrijden. Waar nummers één en twee Mathieu van der Poel en Wout van Aert te maken kregen met een spervuur aan vragen, was het voor de derde beduidend rustiger. Maar hij maakte er het beste (en leukste) van.

‘Ik had een aantal lastige rondes. Ik zat in een grote groep met de andere renners, behalve Wout en Mathieu’, vertelde Iserbyt op de persconferentie van het WK-podium. ‘Michael en Gerben (Vanthourenhout en Kuypers, red.) reden voor ons en ik wist dat Lars van der Haar het moest dichten.

‘Toen hij aanviel, moest ik volgen. Ik liet hem zijn tempo rijden, want ik wist dat Michael en Gerben terug zouden komen als we het zouden laten lopen. Daarna pakte ik een gat, wat genoeg was voor de derde plaats’, vertelde Iserbyt, die dus handig gebruik maakte van de ambities van Van der Haar.

Iserbyt zag samenwerken met Van der Haar ‘niet als een goed idee’

‘Lars wilde proberen ze bij te halen en hij vroeg om met hem te werken, maar ik zag het niet als een goed idee en bleef op zijn wiel. Ik had die intentie niet, want het zou niet goed zijn voor België als Lars er vooraan bij zou komen’, stelde Iserbyt, die Van der Haar dus als een gevaarlijke klant zag om Van Aert onder druk te zetten.

Al bij al was het een mooie opsteker voor Iserbyt, die op een geinige manier omging met zijn podiumplek. ‘Voor mij is het geweldig. De foto van het podium zal boven mijn bed hangen en misschien moet ik Wout en Mathieu wel om een handtekening vragen’, zei hij gekscherend met een brede glimlach op zijn gelaat.

Waarom betekende deze podiumplek dan juist zoveel voor de Belg? ‘In de zomer ontwikkelde ik een probleem met mijn rug en heup. In november werd het slechter en het was lastig om een balans te vinden in mijn been. Op het juiste moment ging alles net weer beter, richting dit WK’, stelde de Belg.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: [email protected])

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *