KAA Gent krijgt voorwaardelijke sluiting van tribune opgelegd door Disciplinair Comité

KAA Gent wil zijn supporters graag alert maken op een beslissing van het Disciplinair Comité van het Profvoetbal. Dat comité heeft deze week een voorwaardelijke sluiting van Vak 225 voor 1 wedstrijd uitgesproken.

Deze sanctie werd door het Bondsparket geëist na de incidenten tijdens KAA Gent – Club Brugge en is nu bekrachtigd. Er is ook een boete van 15.000 euro voor het gebruik van pyro en een haatdragend spandoek. De voorwaardelijke sanctie is ingegaan op 25 januari en loopt gedurende 1 jaar. Bij nieuwe incidenten binnen die periode zal Vak 225 dus effectief gesloten worden voor 1 wedstrijd.

KAA Gent roept in het belang van al zijn supporters dan ook op om verstandig om te gaan met deze situatie. Gooien met voorwerpen, vuurwerk gebruiken, … het zijn daden die de sluiting van het vak tot gevolg zullen hebben. Die sluiting had al een feit kunnen zijn na de laatste thuiswedstrijd tegen Charleroi. Toen werden twee voetzoekers afgestoken in Tribune 2. Hiervoor vordert het Bondsparket een effectieve boete van 1.500 euro. Omdat de voorwaardelijke sluiting van Vak 225 pas een week later inging, ontsnappen we dus nipt.

Stadionverboden

Bij sfeer maken hoort geen geweld. Na de incidenten tijdens de thuismatch tegen Club Brugge (6/11/22) hebben de politie en voetbalbond in samenwerking met de club actie ondernomen en zijn er straffen uitgesproken.

De voetbalbond gaf 11 personen een stadionverbod tussen 3 en 24 maanden omdat ze deelnamen aan de rellen in de familietribune. Voor het gebruik van pyro kreeg 1 persoon een stadionverbod van 27 maanden. Om diezelfde reden zijn ook 2 stadionverboden uitgesproken van 24 en 27 maanden na de wedstrijd Union – KAA Gent.

Voor agressie tegen een steward tijdens KAA Gent – Seraing volgde dan weer een stadionverbod van 15 maanden met nog eens 15 maanden voorwaardelijk.

Constructieve gesprekken

De club en voorzitter Ivan De Witte zijn de voorbije maanden meermaals in overleg gegaan met de harde kern en de supportersraad. Die gesprekken verliepen in een goeie sfeer en waren constructief.

KAA Gent heeft zijn supporters hard nodig en is ervan overtuigd dat er veel goeie intenties zijn om sfeer te maken in het stadion. Van beide kanten werd het engagement uitgesproken om daar samen zo goed mogelijk aan te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *