Kopecky sprokkelt medailles bij elkaar, maar had gehoopt op beter Omnium: ‘Scratch blijft een frustrerend nummer’

Lotte Kopecky snelde op het EK Baanwielrennen in Grenchen op het door Katie Archibald gewonnen Omnium naar het brons. In de laatste ronde gaf de veelzijdige Belgische zelfs nog het zilver uit handen. Dat ging uiteindelijk namelijk naar de Poolse Daria Pikulik. Kopecky zelf is echter nog niet klaar met het verzamelen van medailles, daar zij zondag samen met Shari Bossuyt op jacht gaat naar een medaille bij de koppelkoers.

Na afloop van haar derde plaats op het Omnium sprak Sporza met Kopecky, die daags voor haar bronzen stek al beslag legde op het goud bij haar geliefde onderdeel Afvalkoers. ‘Het was nipt voor zilver, maar na alweer een mindere scratch ben ik blij dat ik nog op het podium sta’, is de persoonlijke analyse van de vrouw die in 2022 Annemiek van Vleuten wist te verslaan in de Ronde van Vlaanderen. ‘Een belangrijke medaille, omdat het omnium een olympisch nummer is.’

Volgens Kopecky is een medaille op de Koppelkoers geen zekerheid

Het Omnium bestaat uit vier onderdelen. Na het eerste onderdeel, de Scratch, stond Kopecky pas op de elfde plaats. Naar eigen zeggen had er voor de Vlaamse meer in het vat gezeten als zij de Scratch niet ‘verpest’ had. ‘Die scratch blijft een frustrerend nummer voor mij. Ik weet wat ik moet doen, ik weet dat ik over de kwaliteiten beschik, maar ik kan het nog niet uitvoeren. Als het me een keer lukt, ben ik vertrokken.’

Het EK Baanwielrennen in Zwitserland zit er echter nog niet helemaal op voor Kopecky. Zondag zal zij namelijk samen met haar trouwe compagnon Shari Bossuyt de Belgische selectie vertegenwoordigen op de Koppelkoers. Op het meest recente wereldkampioenschap wisten de Belgische dames zelfs te winnen. Op de vraag of het duo zondag weer de titel zal pakken, antwoordt Kopecky nog ietwat twijfelend. ‘Neen, dat lukt niet zomaar. Shari is nog maar net hersteld van een sleutelbeenbreuk. Ik hoop in eerste instantie dat ze kan genieten in haar regenboogtrui. Dan zullen we zondag wel zien hoe ver we geraken.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *