Kortingen bij NMBS voor jongeren verdwijnen

Op termijn verdwijnen de vaste kortingen voor jongeren en senioren die met de trein reizen. Dat schrijft De Morgen. Volgens de NMBS moeten extra kortingen, tijdens de daluren of voor regelmatige treinreizigers, de tarieven aantrekkelijk houden.

In de toekomst krijgen jongeren en senioren een korting van 40 procent op het standaardticket. “Dit is goed voor wie een korte afstand aflegt, maar slecht voor wie een lange treinrit maakt”, zegt Kees Smilde van reizigersvereniging TreinTramBus. “Treinreizen langer dan 50 km zullen duurder worden. Een senior die heen en terug van Antwerpen naar Blankenberge reist, zal ongeveer drie keer meer betalen dan vandaag.”

“Jongeren en senioren gaan in het nieuwe tariefaanbod juist winnen”, reageert minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. “Voor lange afstanden komt er ook een maximumprijs die vergelijkbaar is met de huidige prijs. Voor korte afstanden wordt de prijs bepaald in functie van de afstand en wordt er dus een fikse korting toegepast, met nog die extra korting in de daluren. De trein nemen wordt hierdoor dus net voordeliger.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *