Langstlopende sciencefictionserie ter wereld krijgt nieuwe spin-offs

Helaas duurt het nog even voordat we de nieuwe afleveringen van Doctor Who (2005‑ ) te zien krijgen, maar productieleider Russell T Davies heeft als schrale troost leuk nieuws: er zijn officieel nieuwe spin-offs op komst.

Doctor Who, Marvel en Star Wars

Het gerucht gaat dat er grootse plannen zijn om Doctor Who om te toveren tot een franchise minstens zo groot als Marvel of zelfs Star Wars. Gedacht moet worden aan een universum met spin-offs gebaseerd op iconische monsters als de Daleks en Cyberman. Davis bevestigt dat het inderdaad tijd is voor “een nieuwe fase”.

Zonder kritiek te uiten op hen die Doctor Who voor mij gerund hebben, is het tijd voor een nieuwe fase van Doctor Who. Ik heb altijd al geloofd in spin-offs. Ik heb de spin-offs The Sarah Jane Adventures gemaakt en Torchwood. Die spin-offs gingen achteruit toen ik wegging en waarom, dat weet ik niet.

Russell T. Davies

Een bijzonder record

Zoals we de laatste tijd hebben gemerkt, hebben sommige series niet het geluk en worden ze gecanceld voordat ze konden uitgroeien tot iets moois. Voor Doctor Who is dit gelukkig niet het geval. De serie stelt fans al jaren niet teleur en wordt zelfs in het Guiness Book of World Records genoemd als de langstlopende sciencefiction televisieserie aller tijden. De serie liep oorspronkelijk van 1963-1989 en werd toen een hele poos onderbroken totdat de Doctor in 2005 weer verscheen.

Het nieuwe seizoen

Ncuti Gatwa is de nieuwste Doctor en heeft aan zijn zijde staan Millie Gibson in de rol van Ruby Sunday. De twee zijn onlangs gespot tijdens opnames in Wales en fans kunnen niet wachten om het eindresultaat te zien.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen met Gatwa in de hoofdrol staat gepland voor de feestdagen van 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *