Lichamen van bejaard echtpaar in Beveren pas dagen na overlijden gevonden

In Beveren is een koppel zeventigers pas een tiental dagen na hun dood gevonden. Omdat de auto van het koppel verkeerd geparkeerd stond, werd de politie gecontacteerd en een werkman die een sleutel had heeft de lichamen van de man en vrouw ontdekt. Ze waren al enkele dagen overleden en stierven een natuurlijke dood. “We gaan bekijken wat we kunnen doen om zoiets te vermijden”, reageert burgemeester Van de Vijver (CD&V).

“Het gebeurt geregeld”, zegt de politie van Beveren, “dat mensen pas een aantal dagen na hun dood worden gevonden. En dat in tijden van veel sociale media en zelfs op plaatsen waar veel mensen wonen.”

Burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren vindt het een triest voorval. “Er is altijd wel sociale controle, maar blijkbaar heeft die niet gewerkt. Het is belangrijk om te bekijken op welke manier we iets kunnen uitbouwen om mensen op te volgen.”

Natuurlijk overlijden

Het gaat om een koppel zeventigers dat op een appartement woonde in Beveren. Hun auto stond al een tijdje verkeerd geparkeerd en daar werd de politie bij gehaald. Buren meldden dan dat het licht in het appartement al dagenlang brandde en een man die een werk moest komen doen had een sleutel. 

Zo is het koppel gevonden, legt de burgemeester uit. De man en de vrouw bleken al zo’n tien dagen overleden te zijn. Volgens de politie gaat het om een natuurlijke dood.

Lessen uit trekken

Een dergelijke gebeurtenis doet vragen rijzen over hoe het kan dat mensen sterven zonder dat het iemand opvalt. Ook bij de burgemeester: “Die mensen waren niet bekend bij de sociale dienst van de gemeente. Ze hadden geen directe familie.” 

“Er zullen zo nog mensen zijn. We moeten eens kijken of we eventueel via vrijwilligers vereenzaamde mensen kunnen opsporen, opvolgen en ondersteuning geven. Niet om te controleren, maar om te helpen, bijvoorbeeld als mensen ziek zouden worden, om eventueel boodschappen te doen.” De burgemeester zal dat via de seniorenraad laten bekijken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *