Licht van vuurtoren in Oostende deels afgeschermd na klachten van bewoners nieuw flatgebouw

Het licht van de vuurtoren in Oostende wordt voor een deel afgeschermd, zodat het niet meer in de appartementen ernaast zou schijnen. Bewoners van de nieuwe appartementen in de Vuurtorenwijk klaagden over de lichtflitsen. Een afdekplaat langs de kant van het binnenland moet er nu voor zorgen dat het licht de bewoners niet meer stoort. Op zee blijft het licht wel nog zichtbaar.

“Er is inderdaad beslist om boven in de vuurtoren tijdelijk een afdekplaat te zetten, zodat het licht richting binnenland verminderd wordt”, zegt Peter Van Camp van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust.

“Inwoners van de Vuurtorenwijk hebben aangegeven dat ze last hebben van het licht dat in hun appartementen schijnt. Die wijk is nu in volle ontwikkeling en daarom hebben we een testopstelling gemaakt. Het is een tijdelijke oplossing. We gaan de komende maanden kijken wat het geeft.”

Vuurtoren past zich aan

De vuurtoren is al actief sinds 1949 en is een vertrouwd beeld in de stad. Toch moet de toren zich nu aanpassen aan de inwoners van de dure, nieuwe appartementen. “We hebben inderdaad beslist om aan hun klachten tegemoet te komen, maar de werking van de vuurtoren zal er niet onder lijden. Richting zee blijft hij gewoon schijnen. Er is ook geen sprake van om het licht te doven of de vuurtoren af te breken. Ik denk dat er nu een compromis is waar beide partijen zich kunnen in vinden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *