LIVE: Rits ei zo na met de Brugse voorsprong

Speeldag 25 wordt van start getrapt met de topper tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise, een landskampioen uit vorm en de ploeg van ‘t stad in Brussel.

Het verschil tussen de lands- en de vicekampioen bedraagt maar liefst 14 punten. Union doet het zelfs beter dan hun wonderseizoen van vorig jaar terwijl Club een schim van zichzelf lijkt. Club heeft thuis niet meer gewonnen sinds 29 oktober en kan zich beter geen puntenverlies meer veroorloven als het zich zeker wil stelleen van een plek in de Champions Play Offs. Union wil daarentegen dan de kloof met leider KRC Genk dichten en 12 op 12 pakken.

Parkers’ puzzel

Welke opstelling Scott Parker telkens uit zijn hoed tovert blijft een raadsel tot een uur voor de wedstrijd, maar toch hebben we een vermoeden. Met de belangrijke achtste finale van de Champions League tegen Benfica op het programma kan de Brit zich maar beter vastklampen aan een vast elftal. De ‘valse negen’ positie van Noa Lang werd vorige zondag niet echt een succes tegen Antwerp, de Nederlander speelde een goede wedstrijd maar het lijkt er toch op dat Club beter rendeert met een echte diepe spits, eentje van het kaliber Yaremchuk. Vermoedelijk start de recordaankoop opnieuw in de basis en wijkt Lang uit naar de flank.

Selecties

Club zal het in de topper zonder Olsen, Jutgla en Odoi moeten doen. De twee goudhaantjes kampen nog steeds met een blijvende blessure, de polyvalente verdediger zal de wedstrijd geschorst vanop de tribunes moeten toekijken. 

Union heeft een fitte selectie. Het zag vorige week publiekslieveling Vanzeir naar de Verenigde Staten vertrekken. Yorbe Vertessen voegde zich toe aan de selectie en debuteerde met twee assists tegen Zulte Waregem. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *