Lotte Kopecky domineert BK met drie extra titels

Tijdens de Belgische kampioenschappen baanwielrennen in Gent heeft Lotte Kopecky dit weekend drie extra nationale titels veroverd. Ze domineerde in het omnium, in de afvallingskoers en samen met Shari Bossuyt ook in de ploegkoers.

Zaterdag stak Kopecky op de wielerbaan van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx ver boven de rest uit in het omnium. Ze behaalde een indrukwekkend totaal van 222 punten, en dat waren er liefst 66 meer dan zilveren medaille Katrijn De Clercq. Shari Bossuyt werd derde.

Zondag kwam Kopecky in actie in de afvallingskoers en de ploegkoers, de twee onderdelen waarin ze regerend wereldkampioene is. In de afvalling was ze niet van de kop van de koers weg te slaan, om uiteindelijk weg te rijden van taaiste concurrente De Clercq, die dus opnieuw zilver veroverde. De piepjonge Hélène Hesters pakte brons.

In de ploegkoers kwam Kopecky in actie samen met collega-wereldkampioene Shari Bossuyt, die dit weekend haar comeback maakte na de sleutelbeenbreuk die ze eind december had opgelopen. In een wedstrijd samen met de jongens juniores haalden Kopecky/Bossuyt het vlot voor de enige andere twee dameskoppels, Katrijn De Clercq/Sara Maes en Marith Vanhove/Hélène Hesters.

De overige nationale titels in het slotweekend van de Belgische kampioenschappen baanwielrennen gingen naar Nicky Degrendele (in de sprint en de keirin), Jules Hesters (afvallingskoers) en Tuur Dens (omnium). Hesters en Dens reden samen ook naar goud in de ploegkoers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *