‘Lupin’-acteur Adama Niane overleden op 56-jarige leeftijd

Franse acteur Adama Niane, vooral bekend van Lupin (2020‑ ), is overleden. De acteur is 56 jaar geworden. Zijn doodsoorzaak is nog niet bevestigd.

Niane speelde huurmoordenaar en ex-gevangene Léonard Kone in de hitserie op Netflix, die in 2021 van start ging. De acteur was onder andere ook te zien in Baise-moi (2000) en Alex Hugo (2014‑ ).

Hommages

Lupin-collega Omar Sy schrijft een eerbetoon naar aanleiding van het verdrietige nieuws. “Ik betuig mijn diepste medeleven aan de familie van Adama Niane, een groot acteur met wie ik de kans en het genoegen had om te spelen. Een man van zeldzame vriendelijkheid … Moge zijn ziel rusten in vrede.”

Get In-filmregisseur Olivier Abbou deelde het droevige nieuws op sociale media en schrijft: “Het is met immens verdriet dat ik kennis heb genomen van het overlijden van Adama Niane, met wie ik het genoegen had samen te werken aan de 2 seizoenen van Maroni en Furie.”

De filmmaker voegt er in het Frans aan toe op Instagram: “We hebben elkaar 4 jaar lang niet verlaten en intense menselijke en artistieke avonturen gedeeld aan het einde van de wereld, in Guyana, St Pierre en Miquelon. Hij was toegewijd, vurig, getalenteerd, krachtig. Hij was mijn held, een vriend en een medeplichtige. Ga in vrede.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *