Man verstuurt dreigbrieven met varkensteelballen, rechter in Leuven veroordeelt hem tot 9 maanden cel

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een vijftiger veroordeeld tot negen maanden cel en 1.000 euro boete voor drie dreigbrieven die hij verstuurde aan de Leuvense rechtbank, zijn voormalige advocaat en voormalige dokter. Twee van die brieven waren vergezeld van een paar varkensteelballen.

Op 6 en 7 maart 2018 ontvingen de advocaat van de man en de Leuvense rechtbank brieven waarin hij zijn frustraties over een voorgaand dossier uitte. Om zijn woorden kracht bij te zetten, had de man teelballen van varkens toegevoegd. Van hem mochten ze met die ballen spelen, in plaats van met de zijne, stond er in de brief te lezen.

Een dokter aan het UZ Leuven, die had geweigerd om bepaalde documenten op te stellen voor de man, kreeg op 23 juni 2020 eveneens een dreigbrief. “Als mijn documenten niet in orde zijn, zal ik mensen laten betalen voor jou een kogel door je kop te laten schieten”, liet de vijftiger verstaan.

De huidige advocaat van de man had op de zitting aangegeven dat de man op het moment dat hij de brieven opstelde angstmedicatie aan het afbouwen was. Daardoor had hij zijn “wantrouwen tegenover de maatschappij en frustratie” op de foute manier geuit. De rechtbank legde voor vier maanden van de celstraf uitstel op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *