Mars-fabriek moet 13.000 euro betalen voor schoonmakers die tot hun middel in tank vol chocolade vastzaten

Een fabriek van Mars Wrigley in Pennsylvania heeft een boete gekregen voor een ongeval waarbij twee schoonmakers in een vat chocolade waren beland  en gered moesten worden. Het dochterbedrijf van Mars moet 13.600 euro betalen. De twee externe arbeiders zouden de tank reinigen, maar hadden geen veiligheidstraining gekregen.

Het ongeval gebeurde vorige zomer. Twee schoonmakers belandden in een halfgevulde tank met chocolade voor Dove- (of Galaxy-)repen. Het blijft onduidelijk hoe dat kon gebeuren. De arbeiders konden pas uit hun hachelijke situatie bevrijd worden toen er een gat in de bodem van de tank werd gemaakt.

De slachtoffers zaten tot hun middel in het chocoladen goedje vast en konden zich moeilijk bewegen. Tientallen hulpverleners werden ingeschakeld. Eén slachtoffer werd met helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) in de VS, die toekijkt op de veiligheid en het welzijn van werknemers, rapporteerde het incident als “ernstig”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *