Meisje (7) beschermde broertje 36 uur lang onder puin aardbeving

Twee kinderen die geklemd zaten tussen beton in de overblijfselen van hun huis in Noord-Syrië, zijn na meer dan 36 uur gered nadat de aardbeving van maandag hun familie bedolf onder puin terwijl ze sliepen.

“Haal me hier weg, ik zal alles voor je doen”, fluisterde het meisje van 7 tegen reddingswerkers die op een video gehurkt te zien zijn in het puin van het huis in Besnaya-Bseineh, een klein dorpje in Haram, Syrië. “Ik zal je dienaar zijn”, voegt ze eraan toe, terwijl een redder antwoordt: “Nee, nee.”

Het meisje heet Mariam en ze streelt zachtjes het haar op het hoofd van haar jongere broer terwijl ze samengeperst liggen in wat de overblijfselen van hun bed zouden kunnen zijn. Ze kan haar arm nog net voldoende bewegen om het gezicht van haar broer te bedekken, wat bescherming biedt tegen het stof tussen het puin. Ze beschermde haar broertje 36 uur lang tegen de brokstukken.

Op een video is te zien hoe de lokale bevolking juicht terwijl Mariam en broertje Ilaaf in dekens gewikkeld uit het puin worden gedragen. De kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht, waar ze medische zorg krijgen. Ook de ouders van de kinderen overleefden de aardbeving. Ze konden herenigd worden na deze tragedie. 

(Skwadra by Tagtik/Source: CNN/Picture: Twitter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *