Michael Douglas verschijnt op één bijzondere voorwaarde in een vierde ‘Ant-Man’-film

Michael Douglas is misschien niet de eerste acteur waar je aan denkt om te verschijnen in een superheldenfilm, maar hij is wel een fantastische mentor gebleken voor Scott Lang in de Ant-Man-films. Douglas zelf heeft nooit zijn neus opgetrokken voor een rol in een Marvel-film, maar de laatste tijd zijn er tekenen dat hij klaar is om de deeltjes van Hank Pym achter zich te laten.

Het einde van Pym

Toen Douglas tijdens de première van Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) gevraagd werd of hij bereid zou zijn terug te keren voor een vierde film in de reeks, gaf hij een opvallend antwoord. Hij hervat zijn rol op één bijzondere voorwaarde:

Zolang ik maar kan sterven.

Michael Douglas

Een klassieke voorwaarde

Het is niet de eerste keer dat een acteur een fatsoenlijke sterfscène eist voordat de rol voorgoed verlaten wordt. Zo vroeg Harrison Ford aan George Lucas om Han Solo te vermoorden in de originele Star Wars-trilogie. De dood van een belangrijk personage in dergelijk films betekent niet altijd het einde, vooral niet in Marvel-films. Zelfs als Pym om het leven komt in een eventuele vierde film, kan Douglas teruggeroepen worden voor flashbacks, zeker omdat de avonturen van Pym als eerste Ant-Man onverteld zijn gebleven.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf woensdag in de bioscoop te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *