Miss België Emilie Vansteenkiste binnenkort in “The greatest dancer”: bekijk nu al haar auditie

Miss België Emilie Vansteenkiste is binnenkort te zien in het dansprogramma “The greatest dancer van Vlaanderen” op Eén. “Samen met mijn vriend Jonas dans ik latin en ballroom. We doen wel vaker mee aan wedstrijden”, zei ze in “Kawtar & Keyaert” op MNM.

De auditie van Vansteenkiste zit in de aflevering van 25 februari. “Emilie en Jonas zullen een emotionele rumba dansen ter ere van haar overleden moeder”, bevestigt de persdienst van de VRT.

Bekijk hier al de auditie van Emilie Vansteenkiste en haar vriend:

De nieuwe Miss België is een ervaren danseres. Ze startte als kind met klassiek ballet en volgde daarna ook jazz dance, modern en latin jazz. Haar grote passie is nu latin. Samen met haar vriend neemt ze deel aan nationale en internationale wedstrijden en ze geeft ook zelf dansles. 

In “The greatest dancer” brengt ze met haar vriend een rumba. Daarmee wil ze haar moeder eren en iedereen een hart onder de riem steken die met een moeilijk verlies te maken heeft gehad. 

Ongeveer een jaar geleden verloor Vansteenkiste haar moeder aan kanker. Toen ze uitgeroepen werd tot Miss België afgelopen weekend droeg ze haar overwinning op aan haar moeder. “Het was voor mij een kinderdroom om deel te nemen aan Miss België. Toen mijn mama ziek werd, heeft ze me ingeschreven. Het was dan ook heel emotioneel toen ik won. Je wil dat ze in de zaal zit en je wilt alles vertellen. Dat gaat natuurlijk niet. Zij heeft mij gevormd tot de vrouw die ik vandaag ben. Ik draag een stukje van haar mee en voel haar aanwezigheid”, vertelt ze op MNM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *