Nieuwe verfilming van Stephen King misdaadthriller in de maak door J.J. Abrams

Horrorfans kunnen zich weer opmaken voor een verfilming van het werk van de “King of Horror”. Stephen King zijn misdaad roman Billy Summers is onlangs door Warner Bros. aangekocht en J.J. Abrams heeft zich bij het project aangesloten als producer.

King of Horror

Stephen King zijn werk wordt vaak bewerkt voor het witte doek, en zijn filmografie breidt zich alleen maar uit. Na de klassiekers als The Shining (1980), It (2017) en The Boogeyman (2023) die deze zomer in de bioscoop zal verschijnen, zal er een nieuw verhaal tot leven gebracht worden met de verfilming van de misdaadthriller Billy Summers. De film is in ontwikkeling bij J.J. Abrams zijn productiebedrijf Bad Robot en zal een samenwerking worden met Leonardo DiCaprio zijn productiebedrijf Appian Way. Dit opent de mogelijkheid dat Abrams zich ook zal aansluiten als regisseur en DiCaprio mogelijk als acteur. American Assassin (2017)-schrijver Edward Zwick werkt opnieuw samen met zijn thirtysomething (1987–1991)-collega producer Marshall Herskovitz om het scenario van Billy Summers te schrijven.

Undercover huurmoordenaar

De bestseller zou eerst verfilmd worden tot een serie van tien afleveringen, maar sindsdien werd toch besloten dat het verhaal beter zou werken als een speelfilm. De misdaadthriller volgt Billy Summers, een voormalige sluipschutter van de marine die huurmoordenaar is geworden en die zich laat leiden door een morele code waardoor hij alleen ‘slechte mensen’ doodt. Summers is klaar om met pensioen te gaan, dus neemt hij een laatste zeer lucratieve klus aan voor een enorm bedrag. De klus laat hem undercover werken als een freelance schrijver die hard werkt aan een roman in een rustig stadje. Terwijl hij wacht op de dag-van-actie, raakt hij geïnvesteerd in zijn proza en als de details van zijn werk samenkomen, realiseert hij zich dat er iets mis is met deze laatste klus.

Wanneer de film in productie gaat of uit zal komen is helaas nog niet bekend gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *