Noorse oorlogsfilm een wereldwijd succes op Netflix: ‘Eén van de beste WOII-films in een lange tijd’

Sinds deze maand is op Netflix de gloednieuwe oorlogsfilm Narvik (2022) te vinden, waar een van de eerste nederlagen van Adolf Hitler centraal staat. Dat de film uit Noorwegen goed werd ontvangen in Nederland, dat wisten we al, maar ook wereldwijd klinkt veel lof voor het WOII-verhaal.

Wereldwijd de best bekeken niet-Engelstalige film

Inmiddels staat Narvik zelfs wereldwijd op plek 1 van de best bekeken niet-Engelstalige films op Netflix van de afgelopen week. Wereldwijd werd er de afgelopen dagen bijna 38 miljoen uur naar het oorlogsdrama gekeken. Op Twitter klinkt ook vanuit andere landen enthousiasme voor de film: “Eén van de beste WOII-films in een lange tijd”.

Kijk Narvik nu op Netflix! 🍿

  • Narvik (2022)
  • Hitlers eerste nederlaag

    De film uit Noorwegen speelt zich af in 1940. Hitler heeft zijn oog laten vallen op het ijzererts dat uit Zweden via Narvik wordt verscheept. Dit heeft hij nodig om zijn oorlogsmachine draaiende te houden, maar de geallieerden doen er alles aan om dit te voorkomen. Gedurende twee maanden krijgt Hitler zijn eerste nederlaag te verwerken. Als een Noorse soldaat terugkeert naar huis, ontdekt hij een schokkende waarheid over zijn vrouw…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *