Ook de komende dagen nog zacht winterweer

Woensdag wordt het, na het optrekken van de mist in het westen, overal zonnig. De maxima liggen tussen 3 en 5 graden in de Ardennen en 5 à 7 graden elders. De wind waait opnieuw overwegend zwak uit meestal zuidoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht is het licht bewolkt tot helder. In het tweede deel van de nacht schuift er vanaf het noordwesten vrij veel hoge bewolking over ons land, tegen de ochtend gevolgd door lage bewolking. De minima liggen tussen -2 en -8 graden. De zwakke zuidoostelijke wind draait naar het zuiden.

Donderdagochtend neemt de bewolking boven het noordwesten verder toe, maar elders is het nog zonnig. In de namiddag is het vooral nog ten zuiden van Samber en Maas zonnig. Op enkele druppels na, blijft het droog. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden in het westen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vrijdag is er eerst nog zwaarbewolkt met veel lage bewolking, nevel of (aanvriezende) mist, vooral in het noordwesten. Daarna komen er steeds meer opklaringen in Laag-België met soms veel sluierwolken. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zaterdag is er nog steeds veel lage bewolking, die maar moeizaam optrekt. In de Hoge Ardennen valt er soms wat motregen, maar elders blijft het overwegend droog. In het westen komen er in de namiddag mogelijk opklaringen voor. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Zondag is het grijs met hardnekkige lage bewolking. In de namiddag komen er mogelijk opklaringen vanuit het zuiden. De maxima liggen meestal tussen 7 en 10 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *