Opnieuw aanslag tegen kantoorgebouw Brasschaat

In Brasschaat is er brand uitgebroken aan de achterzijde van een kantoorgebouw. Het gebouw raakte vorige week al zwaar beschadigd toen een vuurwerkbom ontplofte aan de voordeur. Het Antwerpse parket onderzoekt de zaak en doet voorlopig geen verdere uitspraken.

Afgelopen nacht is er een brand uitgebroken aan de achterzijde van een kantoorgebouw aan de Bredabaan in Brasschaat. “Uit de eerste vastellingen blijkt dat de brand werd aangestoken”, klinkt het bij het Antwerpse parket. “Er is dus sprake van kwaad opzet.” Hoe de brand dan werd aangestoken wordt momenteel nog onderzocht.   

Vorige week was het gebouw al zwaar beschadigd toen een vuurwerkbom ontplofte aan de voordeur.  Na die aanslag werden zes verdachten opgepakt, daar waren toen ook enkele minderjarigen bij.  Of er een link is met die aanslag, is moment nog onduidelijk. 

Uit het onderzoek bleek dat er een verband was met explosies in het Limburgse Maasmechelen enkele dagen eerder.  Gisteren is daar opnieuw een zware ontploffing geweest. “Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over daders of motieven voor deze aanslag, momenteel wordt alles nog onderzocht”, klinkt het nog bij het Antwerpse parket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *